DEPREMZEDELERİ KOVAN BELEDİYE (14 Mayıs Seçimleri-5)


         “Saygıdeğer Misafirlerimiz, Büyükşehir Belediyemiz tarafından Depremzede Vatandaşlarımıza verilen geçici konaklama hizmeti 21.05. 2023 tarihinde, (Pazar günü) sonlandırılacak olup, bu tarihten sonra geçici konaklama hizmeti verilmeyecektir. Bilgilerinize sunulur.” Bu bildirim, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından konuğu olan depremzedelere yapılmış. Bildirimin üstünde iletişim için bir de cep telefonu numarası var. Koli bandıyla depremzedelerin kaldığı otelin duvarına asılmış.

         Görünce önce inanamadım. Çünkü yukarıdaki bildirim, 16 Mayıs günü yapılmıştı. Yani seçimlerden iki gün sonra. İnsana: “Bu kadar da olmaz.” dedirten bir duyuru.

         Elli depremzede konaklamaktaydı Kumbağ’daki konaklama yerinde. Otel işletmesiyle 13 Şubat-13 Ağustos 2023 tarihleri arasında sözleşme yapılmıştı. Sözleşmenin bitimine üç ay kala böyle bir karar almak niye?

         İnsanlar ister istemez Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin konaklama tesisinde kalan depremzedelerin boşaltılmasını seçime bağladı. Deprem bölgesinde aradığını bulamayan Kemal Kılıçdaroğlu, belki de en büyük düş kırıklığını yaşadı. Seçimin ardından Kılıçdaroğlu destekçisi birçok kişi, sosyal medya üzerinden depremzedelere insan vicdanına sığmayacak, ağza alınmayacak sözler söylediler. Hakaret ve küfürler havada uçuştu. Ardından Tekirdağ’dan böyle bir karar duyulunca depremzedelerin konaklama tesisinden çıkarılması seçimlerde alınan olumsuz sonuca bağlandı. Zaten tersi de düşünülemez.

         Depremzedeler zor durumda… Evleri, başlarına çöktü. Ne işleri ne de aşları var. Zor da kalanlara kucak açıp bir insanlık yaptın diyelim, sonu böyle mi olmalıydı? Bir kalemde yaptıklarını da silip attın ey Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak? Hiçbir gerekçe, özür bu yapılanı bağışlatmaz. Düşene bir tekme de senin vurman insanlığa sığar mı? Senin bu yaptığın ne ulusumuzun geleneğine ne de insanlık kurallarına uyar.

         Diyelim ki Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin aldığı kararın seçimle ilişkisi yoktu. Bu belediyeyi yönetenler hiç mi sosyal medyada olanları görüp okumazlar? Konu televizyonlarda saatlerce tartışıldı. Bundan da mı haberiniz yok? Türkiye’yi sarsan sosyal medya paylaşımlarına nasıl kulaklarınızı tıkarsınız? Depremzedeleri, konaklama tesisinden çıkarmanızın kamuoyunda nasıl anlaşılacağını anlamayacak denli bilgisiz ve öngörüsüz müsünüz? Eğer siyasal bilgisizliğiniz ve öngörünüz yoksa bırakın siyaset yapmayı da yerel yönetimleri yönetmeyi de!     

             Depremzedelere bedava ev vereceğini söyleyenler, onları kapının önüne koymakta. Elleriyle gülünç yürekler yapanlar, yüreklerinde bir gıdım bile sevginin olmadığını gösterdiler depremzedelere karşı.

         Depremzedeler de diğer yerlerde yaşayan halkımız da sizin içtensizliğinizi, tutarsızlığınızı ve insan sevgisizliğinizi gözlerinizden okumakta. Sonrasından da halk, size destek vermeyince onu suçlamaktasınız. Keşke partinizin ambleminde bulunan halkçılık okunu anımsasanız arada bir. CHP’nin büyük kurucusu Atatürk’ten halk sevgisi konusunda biraz ders alsanız. Kılavuzunuz öfke değil de Atatürk’ün usçuluğu olsaydı böyle yapar mıydınız hiç?

                                                                                Adil Hacıömeroğlu

                                                                                18 Mayıs 2023

 

1 yorum:

  1. Öfkeyle kalkan zararla oturur. Teröriste terörist denmesine "nefret söylemini bırakalım" diyenler, depremzedelere, Anadolu insanına hakaret edilmesine ses çıkartamamaktalar. Elleriyle yaptıkları kalp işaretine bakın, kalbin içi boş. Geçen hayattaki gibi...

    YanıtlaSil