EMPERYALİZME TESLİMİYETİN İTİRAFI


         Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiliz BBC yayın kuruluşundan Orla Guerin’e açıklamalarda bulundu. BBC muhabiri: “Kılıçdaroğlu mitingden önce bana Türkiye’yi yeniden hizalayacağını, Kremlin yerine Batı ile ilişkilere öncelik vereceğini söyledi.” demekte.

         Atalarımız; “Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir.” demişler. Ne güzel bir söz… Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı seçildiğinde ne yapacağı seçim öncesi söylediği yukarıdaki sözlerden belli değil mi?

         “Kremlin yerine Batı ile ilişkilere öncelik verecekmiş.” Kemal Bey. O “Batı” dediği neresi? Başta ABD olmak üzere dünya emperyalistlerinin bulunduğu yer. Son yıllarda Atlantik’le gevşemekte olan ilişkileri, yeniden sağlamlaştırma görevini üstlenmiş. 1945’ten beri ülkemizin canına okuyan bir emperyalist blokla yeniden ilişki kurmayı vaat etmekte Türkiye’ye. Demek istiyor ki canımıza okunma sürsün. Yeraltı ve yerüstü kaynaklarımız Atlantik’in soyguncularınca yeniden yağmalansın.

         Ülkemizde Atlantik’in kışkırtmalarıyla sağ-sol, Alevi-Sünni, Türk-Kürt ve şimdilerde de Laik-antilaik çatışmalarıyla ulusumuz bölünmeye çalışıldı. Birçok yurtsever aydınımız, Atlantikçilerin isteğiyle yaşamdan koparıldı. Binlerce insanımız, bu çatışmalarda canını yitirdi. Bu çatışmaların birçoğunda ABD’nin elini gördük apaçık.

         Kremlin’le, yani Rusya ile ilişkileri kesecekmiş öyle mi? Kılıçdaroğlu’nun dünyadan haberi yok! Rusya ile ilişkileri kesip Ukrayna’da NATO askeri mi olacaksın?

         Dünyanın ekonomik ve siyasal merkezinin Atlantik olmadığını, bu merkezin Asya olduğunun farkında değil Kemal Bey. Ya da farkında da işine gelmiyor Asya’ya yönelmek. Sanırım, seçim öncesi yaptığı ABD, İngiltere ve Almanya gezilerinde Türkiye’nin dış ilişkileri konusunda güvenceler verdi Atlantik liderlerine.

         Rusya, Almanya ve Çin’le birlikte en çok ticaret yaptığımız üç ülkeden biri. Petrolü, özellikle de doğalgazı Rusya’dan almaktayız. Yani ısınmak, aydınlanmak, sanayimizin çarklarının dönmesi için Rus doğalgazına gereksinmemiz üst düzeyde. Ülkemize en çok gezginin geldiği ülke, Rusya. Bu nedenle cari açığımızın kapanması için bu gezginlere gereksinmemiz var. Ayrıca dört mevsim sebze ve meyve sattığımız bir ülke. Üstelik buğday ve ayçiçeği yağı de aldığımız bir komşumuz. Kemal Bey, Rusya ile ilişkileri alt düzeye indirdiğinde sanayi, turizm ve tarımda Türkiye’yi mahvettiğinin farkında mı acaba? Bu sözü, BBC’ye değil de Antalya ya da Mersin alanlarında söylemeli. Bakalım, halk ona ne der?

         Kılıçdaroğlu, BBC’ye yaptığı açıklamayla Adnan Menderes’i anımsatmakta. Menderes, NATO’ya girmek için Kore’de Türk askerinin kanını döktürdü. Kemal Bey de Atlantik’le ilişkileri düzeltmek için Ukrayna’ya mı asker gönderecek acaba? Çünkü Atlantik’in gözüne girmek için üstün bir çaba göstermekte. Pusulası Atlantik’i göstermekte sürekli.

         Bugün, Deniz Gezmiş’in idamının 51.yılı… Onlar, yani 68’liler, ABD emperyalizmine karşı alanları doldurdu. “Kahrolsun Amerikan emperyalizmi, yaşasın tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye!” sloganlarıyla her yanı inlettiler. Siz de aynı kuşaktansınız Kemal Bey. 68’liler alanları bu haykırışlarla inletirken siz neredeydiniz? Bir kez olsun onlara katıldınız mı? Kısacası, canlarını “Tam Bağımsız Türkiye” ülküsü için veren devrimci gençlere karşı az da olsa bir vicdan borcu duydunuz mu hiç?

         Deniz Gezmiş, idam sehpasına tekmesini atarken “Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Kahrolsun emperyalizm!” demişti. Şimdi siz, bugün Deniz Gezmiş anmasından geri durmazsınız. Yüzünüz zere kadar kızarmadan, vicdanınız sızlamadan Denizler hakkında söylev vereceksiniz. Sizi dinleyenlerden biri çıkıp da “Hey Kemal Bey, Denizler emperyalizme karşı dövüşerek can verdiler. Siz emperyalizmle ilişkileri sağlamlaştırmadan yanasınız. Bu bir çelişki, ikiyüzlülük değil mi?” diye sorar mı acaba? Sorarsa siz ne yanıt verirsiniz?

         Batılı emperyalistlerle savaşın partisi CHP’nin genel başkanına bakın! Atatürk’ün ülkemizden kovduğu emperyalistlere, Türkiye’nin kapılarını sonuna dek açmanın sözlerini vermekte. İşte, asıl çelişki bu… Nedense kimileri, Atatürk’e tam karşıt söylemleri Atatürkçülük sanmakta. Gülelim mi, ağlayalım mı bu duruma?

         Not: Darağacındaki üç fidanı, ölümlerinin 51.yılında saygıyla anıyorum. Onların antiemperyalist savaşımları, günümüzde de halkımıza ışık tutmakta. Konunun iyi anlaşılması için aşağıdaki yazılarım okunabilir.

1-   DARAĞACINA KONAN GÜVERCİNLER https://adiladalet.blogspot.com/2012/05/daragacina-konan-guvercinler.html?spref=tw

2-   THKO SAVUNMASI https://adiladalet.blogspot.com/2016/11/thko-savunmasi.html?spref=tw

                                                                                Adil Hacıömeroğlu

                                                                                6 Mayıs 2023

        

 

4 yorum:

  1. Akp bugün Adnan Menderes dp sinin devamı olduğunu beyan etmesi çelişki değil mı.? (Bu yazıdaki bahis e)

    YanıtlaSil
  2. Doğruları yazıp paylaştığımız için teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. CHP çizgisinden şaşmış, savaşta her şey mübahtır diyerek, "Erdoğan yıkılsın da gerisi önemli değil" düşüncesiyle ülkemizi bir çıkmaza sürükleyecek yolda yürüdüğünün farkında değil. Türkiye devletinin gerçek vatanseverleri, Atatürkçüler Kemal beye yanlış yolda olduğunu sandıkta kullanacakları oy ile hatırlayacaktır. Türkiye de ideolojik bir parti neredeyse kalmamıştır.

    YanıtlaSil